Στρατηγική συμφωνία με μεγάλη πολυεθνική στην Αυστραλία, πέτυχε η ελληνική φαρμακευτική Rafarm, για έξι προϊόντα της.

Πρόκειται για προϊόντα οφθαλμολογικά, που αναπτύχθηκαν και παράγονται στη χώρα μας, και τα οποία εξάγονται στην αγορά της Αυστραλίας ως έτοιμο προϊόν.

Ήδη τα δύο από αυτά είναι διαθέσιμα στην Αυστραλία από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ βάσει της συμφωνίας και τα υπόλοιπα τέσσερα θα τεθούν σύντομα σε κυκλοφορία, ενώ παράλληλα, η συγκεκριμένη συνεργασία, προβλέπει επέκτασή της σε περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες προοπτικά.

Ο Αντιπρόεδρος της Rafarm κ. Άρης Μητσόπουλος, δήλωσε ότι: «Η συμφωνία αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία της εταιρίας και ιδιαίτερα των τμημάτων Έρευνας & Ανάπτυξης και Ρυθμιστικών Υποθέσεων/Εγκρίσεων, καθώς αποδεικνύει την εμπειρία και την εξειδίκευση της Rafarm στις διαδικασίες έγκρισης που διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας φακέλους και την ικανότητα για την υλοποίηση επιτυχημένων διεθνών συνεργασιών. Παράλληλα, αποδεικνύει την ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων που παράγει η Rafarm, ενώ βοηθά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης για την ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων, σε όλο τον κόσμο».

Η εταιρία
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Rafarm, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1974, και σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές φαρμακευτικές βιομηχανίες. Διαθέτει τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής, έκτασης 12.000 τ.μ., απασχολεί πάνω από 300 εργαζόμενους και έχει διεθνή παρουσία με εξαγωγές σε πάνω από 50 χώρες και στις πέντε ηπείρους, ενώ επενδύει περίπου το 6% του κύκλου εργασιών της στην έρευνα και ανάπτυξη.

Περισσότερες από 70 εγχώριες φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς και εταιρίες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο εμπιστεύονται στη Rafarm την παραγωγή περισσοτέρων από 300 φαρμακευτικών προϊόντων.

Η εταιρία, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελούμενο από έμπειρους και ενημερωμένους επαγγελματίες, δραστηριοποιείται στις περισσότερες θεραπευτικές κατηγορίες και έχει κερδίσει σημαντική αναγνωρισιμότητα σε  πολλές από τις ιατρικές ειδικότητες.