Ομαλά έχει λειτουργήσει η αγορά φαρμάκου παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ημερών, εντούτοις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών ώστε να διασφαλίσει ότι η ομαλότητα αυτή θα συνεχιστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζει σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ παράλληλα καλεί σε ευρεία σύσκεψη ολόκληρη την αλυσίδα φαρμάκου, στα γραφεία του Συλλόγου μεθαύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Αναλυτικά,  η διοίκηση του ΠΦΣ, έχει προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.

Αμέσως μετά το προεδρείο του ΠΦΣ, θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα.

« Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος. «Μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών , αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος.

Καταλήγοντας ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι "στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Π.Φ.Σ. έχει αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων , τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι , στα γραφεία του ΠΦΣ" .