Μόνο τα επείγοντα περιστατικά καλύπτονται σήμερα από τις 10 το πρωί στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΠΕΔΥ, εξαιτίας της στάσης εργασίας των γιατρών των δημόσιων δομών υγείας.

Οι κινητοποιήσεις των γιατρών κλιμακώνονται με τη σημερινή στάση εργασίας που υποστηρίζεται από τις ομοσπονδίες των γιατρών ΠΕΔΥ και των νοσοκομειακών γιατρών, στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας και την ανάπτυξη συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Ο Ευαγγελισμός
Στον Ευαγγελισμό, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, από το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα επείγοντα, για έναν ακόμη λόγο.
Το νοσοκομείο κινδυνεύει να "ξεμείνει" και από φάρμακα, αδυνατώντας πλέον να καλύψει τους ασθενείς που προσέρχονται εκεί.

Κινητοποιήσεις μιας εβδομάδας
Σημειώνουμε ότι η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου οπότε οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην κινητοποίηση ανακοίνωσε ότι μετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία η οποία οργανώνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα συμμετέχουν επίσης και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, με προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.  

Στις 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται και νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως το τέλος του ωραρίου, καθώς την ημέρα αυτή εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ διεκδικώντας την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων. 

Στα αιτήματα των κινητοποιήσεων περιλαμβάνονται προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση συστήματοςΠρωτοβάθμιας Υγείας.