Μια κόκκινη κορδέλα, θα αποτυπωθεί με laser στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, από τις 5 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, την ερχόμενη Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Ταυτόχρονα, ομάδα εθελοντών με κόκκινα άνορακ, θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.

Οι δυο αυτές δράσεις, θα σηματοδοτήσουν σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2015 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS, για 15η συνεχόμενη χρονιά.

Φέτος η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia-Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Thess-CHECKPOINT. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.ΤΕ.Ι. Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής». 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV/AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ'  όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Στις 19:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον») θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από μουσικές εκδηλώσεων με την Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, DJ κ.α.

Επιπροσθέτως, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε., με θέμα  την οροθετικότητα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV.