Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και τον HIV/AIDS υλοποιεί το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας την ανάγκη παρέμβασης στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους και MSM (άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες), καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας  είναι για 3η συνεχή χρονιά η φράση «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

•    πρόγραμμα δρόμου, με ομάδα - στόχο τους νέους και ομοφυλόφιλους σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη
Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των MSM μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σ.Μ.Ν και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης προφυλακτικού. 
Οι δράσεις για τους νέους υλοποιούνται στο Γκάζι, Περιστέρι, Πλ. Καρύτση, Αγ. Ειρήνη, Χαλάνδρι, Φλοίσβο, από τις 27-11-2015 έως 04-12-2015 και από τις 8 το απόγευμα ως τις 2 το πρωί.
Οι δράσεις για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, υλοποιούνται στο Γκάζι, το Κέντρο της Αθήνας, σε Σάουνες και gay bar/club, τις ίδιες ημέρες και ώρες.
•    Ενημερωτική εκδήλωση στο παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόκειται για συνεργασία που συνεχίζεται για 3η συνεχή χρονιά με το Πανεπιστήμιο και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για ενημέρωση σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό και ειδικότερα σε νέους. Στο Παιδαγωγικό Τμήμα θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού σε φοιτητές και ενημερωτική ομιλία από επιστημονικό προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την 30η  Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι

•    Ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»
Στο σπουδαστήριο την 1η Δεκεμβρίου και στις 10:00 πμ θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV, καθώς και δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό αλλά και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

•    Ενημερωτική  παρέμβαση στο δήμο Ν. Ηρακλείου
Η παρέμβαση στο Ν. Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου παρουσία επιστημονικού και Διοικητικού προσωπικού στην Κεντρική Πλατεία και στον ΗΣΑΠ με stand για την διανομή υλικού σε διερχόμενους πολίτες από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ.