Δύο ημέρες αντί για τρεις θα λειτουργήσουν τελικά με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία την εβδομάδα που έρχεται, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να μην απεργήσουν μόνοι τους στις 2 Δεκεμβρίου, αλλά να συμμετέχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, μια ημέρα αργότερα.

Έτσι, η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε τη μετάθεση της 24ωρης απεργίας στις 3 Δεκεμβρίου, ώστε να συμπέσει με την απεργία που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με αιτήματά τους τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και θεμελίωση Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας, αλλά και ενός βιώσιμου και δίκαιου Ασφαλιστικού συστήματος που θα διασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προκηρύξει επίσης στάση εργασίας για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11 πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου, εξαιτίας της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούν τη θετική έκβαση της προσφυγής τους, κατ΄ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.