Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 700.000 άτομα τα οποία έχουν διαγνωσθεί ότι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και άλλα 300.000, που εκτιμάται ότι είναι διαβητικοί, χωρίς να το γνωρίζουν, η ασθένεια του διαβήτη αφορά ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Σκοπός και όραμα της Εκστρατείας «Διάδωσέ το» είναι να «διαδοθούν» μηνύματα για την ανάγκη ενημέρωσης, γνώσης, κατανόησης και πρόληψης. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στο Electra Palace Thessaloniki, στην πλατεία Αριστοτέλους (Αριστοτέλους 9)  και ώρα 6.30 μ.μ. και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ) και της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΟΕΒΕ).

Πρόγραμμα:

.Ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων

Ποιους αφορά ο σακχαρώδης διαβήτης, πώς διαγιγνώσκεται, τί συμβαίνει, τί σημαίνει αλλά και πώς αντιμετωπίζεται. Πώς μπορούμε να προλάβουμε τις επιπλοκές του και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας, σε έκτακτη επιπλοκή. 

.Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ένα ρομπότ, δυο γρανάζια και τρία γράμματα FLL(R). Συζήτηση για εκπαιδευτικές καινοτομίες με την ομάδα της eduACT

Πώς μπορεί η ρομποτική να γίνει αγαπημένο "σπορ" για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις; Τι κερδίζει ένα παιδί μέσα από την ενασχόλησή του; Τι είναι το FIRST(R) LEGO(R) League FLL(R) και πώς μπορεί κανείς να συμμετέχει; Τα ίδια τα παιδιά απαντούν μέσα από την εμπειρία τους και δείχνουν σε παιδιά και μεγάλους πώς κατασκεύασαν το δικό τους ρομπότ και τι είναι το FLL(R) για αυτά.

.Μαγειρική ζωντανά από τον σεφ Ιερεμία Αμβροσιάδη και γλυκές συνταγές από τη ζαχαροτέχνη Μελίνα Χατζηπαντελή. Υπέροχες γεύσεις, που θα έχουμε την ευκαιρία όλοι να δοκιμάσουμε.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.