Πολύ υψηλά ποσοστά παρατεταμένης ιολογικής ανταπόκρισης 12 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ή αλλιώς ιολογική ίαση, επιτυγχάνεται με τη χορήγηση του συνδυασμού elbasvir / grazoprevir (λήψη από το στόμα εφάπαξ ημερησίως) ως μονοθεραπεία ή και σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες, για την αντιμετώπιση του ιού της χρόνιας ηπατίτιδας C (HCV) διάφορων γονότυπων. 

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από διάφορες κλινικές μελέτες για τη χορήγηση του συνδυασμού των δύο ουσιών και παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση "The Liver Meeting" της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης Ηπατικής Νόσου που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. 

«Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της MSD για την αντιμετώπιση της χρόνιας ηπατίτιδας C, εστιάζει στην προαγωγή θεραπειών μικρής διάρκειας που προσφέρουν υψηλά ποσοστά ιολογικής ίασης, σε όλους τους γονότυπους» δήλωσε ο Dr. Roy Baynes, A’ Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του παγκόσμιου προγράμματος κλινικής ανάπτυξης των ερευνητικών εργαστηρίων της MSD.

Η χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους παράγοντες κινδύνου χρόνιας λοίμωξης από τον HCV στις ΗΠΑ και τα ποσοστά μετάδοσης και επαναμόλυνσης είναι υψηλότερα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών σε σύγκριση με άλλους ασθενείς με λοίμωξη από τον HCV. Στις Ηνωμένες Πολιτείες το 67 με 84% αυτού του πληθυσμού, που βρίσκεται σε θεραπεία υποκατάστασης με οπιοειδή, έχει μολυνθεί από τον HCV.