Με επενδύσεις σε έρευνα που ξεπερνούν ετησίως τα 30 εκατ. ευρώ, οι ελληνική φαρμακοβιομηχανία πρωτοπορεί στον κλάδο, με μελέτες οι οποίες μάλιστα αφορούν και άλλους τομείς, πέρα από τα γενόσημα φάρμακα. Την παραπάνω αναφορά τόνισε στην ομιλία της , η κα  Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), στο πλαίσιο συνεδρίου για τις κλινικές μελέτες, σημειώνοντας μάλιστα ότι το ελληνικό φάρμακο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς παράγοντες της χώρας που μπορεί να αποκτήσει ισχυρή προστιθέμενη αξία μέσω της καινοτομίας, αυξάνοντας τα μερίδιά του και στο εξωτερικό όπου ήδη προτιμάται σε περισσότερες από  85 χώρες.

Η κυρία Κοσμοπούλου αναφέρθηκε και στις «απίστευτες» και βίαιες τιμών τις οποίες υπό την πίεση των θεσμών επιβάλλει η ελληνική Πολιτεία στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον λειτουργίας που δημιουργεί κίνδυνο για τη βιωσιμότητα της εγχώρια παραγωγής.  Σημείωσε δε ότι θα πρέπει ενάντια στις πιέσεις των δανειστών της χώρα να αναπτυχθεί μια πολιτική η οποία να έχει στον πυρήνα της τη δυναμική της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, την έρευνα και την καινοτομία που θα λαμβάνει υπόψη της την προστιθέμενη αξία του ελληνικού φαρμάκου.
Η διευθύντρια της ΠΕΦ τόνισε πως ελληνικές επιχειρήσεις είναι αποφασισμένες, παρά το δύσκολο και επιθετικό κλίμα που υπάρχει, να συνεχίσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς για την ΠΕΦ αυτό αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς τους ασθενείς όσο και συνολικά προς την Ελληνική Κοινωνία.