Η Sanofi και η Regeneron Inc. ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα μίας πιλοτικής μελέτης Φάσης 3 για το sarilumab, ενός υπό κλινική δοκιμή ανθρώπινου αντισώματος έναντι του υποδοχέα IL-6. Τα αποτελέσματα της μελέτης SARIL-RA-TARGET παρουσιάστηκαν σε προφορική συνεδρία κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνάντησης του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας (ACR) στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. Η μελέτη πέτυχε τόσο τα πρωτεύοντα καταληκτικά της σημεία - βελτίωση των σημείων και των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) και βελτίωση της φυσικής λειτουργίας - όσο και τα δευτερεύοντα τελικά σημεία αποτελεσματικότητας.

«Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια εξουθενωτική ασθένεια με σημαντικές επιπτώσεις για τον ασθενή και παρά την ύπαρξη ενός ευρέος φάσματος θεραπειών, νέοι παράγοντες είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων αναγκών των ασθενών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η αδυναμία ανταπόκρισης στη θεραπεία» δήλωσε ο Dr. Roy Fleischmann, Clinical Professor, Department of Internal Medicine, University of Texas Southwestern Medical Center και επικεφαλής στη συγγραφή της μελέτης. «Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το sarilumab, εάν εγκριθεί, μπορεί να αποτελέσει μια πιθανή επιλογή για ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ρευματοειδή αρθρίτιδα».

Στη μελέτη SARIL-RA-TARGET συμμετείχαν 546 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, που δεν ανταποκρίνονταν επαρκώς ή παρουσίαζαν μη ανοχή στους αναστολείς TNFa (TNF-IR). Οι ασθενείς τυχαιοποιήθηκαν σε μία από τις τρεις ομάδες θεραπείας και αυτό-χορηγούνταν υποδορίως (SC) κάθε δεύτερη εβδομάδα (Q2W): με sarilumab στη δόση των 200 mg, με sarilumab στη δόση των 150 mg ή με εικονικό φάρμακο, επιπλέον των μη-βιολογικών τροποποιητικών αντιρευματικών φαρμάκων για τη νόσο (DMARD). Τα βασικά  αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το Μάιο του 2015.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας προφορικής συνεδρίας της Ετήσιας Συνάντησης του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας, παρουσιάστηκαν, επίσης, τα δεδομένα από τις μελέτες SARIL-RA-ASCERTAIN/1309. Συνολικά 14 περιλήψεις έγιναν δεκτές για παρουσίαση στη συνάντηση. Αυτές περιλαμβάνουν επιπρόσθετα αποσπάσματα με αναλυτικά στοιχεία από τα προγράμματα κλινικών μελετών για το sarilumab: SARIL-RA-MOBILITY και SARIL-RA-EXTEND. 
Η αίτηση Άδειας Βιολογικού Προϊόντος (BLA) για το sarilumab κατατέθηκε πρόσφατα στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).