Με τη θεσμοθέτηση τoυ ετήσιου βραβείου «Αλκμαίων» (ο οποίος θεωρείται πατέρας της Ανατομίας και υπήρξε δάσκαλος του Ιπποκράτη), η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center (ΕΝHC) φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση της ελληνικής ιατρικής και μέσω της ανάδειξης του έργου και αναγνώρισης της διαδρομής των κορυφαίων εκπροσώπων της.

Στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΕΝHC, ο τιμώμενος καθηγητής κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου παραχώρησε διάλεξη με θέμα  «Ο θρίαμβος της Ιατρικής – Προβλήματα στο Ιατρικό Λειτούργημα», ενώ για το σημαντικό έργο και την πορεία του μίλησαν ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ΕΝΗC κ. Αντώνης Βασιλογιαννακόπουλος και οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Δημοσθένης Ασημακόπουλος, Γεώργιος Κρεατσάς και Διονύσης Κόκκινος.                                                                              

Στην τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή Ι. Παπαδημητρίου παραβρέθηκαν οι πρώην Πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Ιωάννης Γρίβας, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κ.κ. ΄Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη και Δημήτρης Σιούφας, οι πρώην υπουργοί κ.κ. Πέτρος Μολυβιάτης, Παρασκευάς Αυγερινός, Κώστας Γείτονας και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού, δικαστικού, νομικού και ιατρικού κόσμου της χώρας, όπως και της ακαδημαϊκής κοινότητας και της Εκκλησίας.