Νέα Μονάδα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής, εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 200 άτομα από το χώρο της υγείας και από τους θεσμικούς φορείς της χώρας μας.

Τα Εγκαίνια και ο Αγιασμός της νέας Μονάδας Γυναικολογίας – Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρο ΚΕΣΟ.

Ο Διευθυντής της Μονάδας κ. Νικόλαος Βραχνής, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους παρευρισκόμενους , αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας μονάδας και τη συνεργασία τους με το ΚΕΣΟ.

Η νέα μονάδα
Η Μονάδα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής λειτουργεί στο πλαίσιο της ασφάλειας ενός Θεραπευτηρίου με διαφορετικές ειδικότητες. Προτεραιότητα της Μονάδας (www.athensobgyn.org) είναι να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε εξεταζόμενης εξατομικευμένα, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη της. Διαθέτει τον απαραίτητο σύγχρονο, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και τις υποδομές για την παροχή υπηρεσιών που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία ενός ευρέως φάσματος γυναικολογικών παθήσεων, την συμβουλευτική του υπογόνιμου ζευγαριού, διερεύνηση και θεραπεία θεμάτων Αναπαραγωγής καθώς και ουρογυναικολογικών προβλημάτων. Επιπρόσθετα η ομάδα Περιγεννητικής Φροντίδας της Μονάδας διαχειρίζεται κυήσεις χαμηλού ή υψηλού κινδύνου. 

Παράλληλα το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο επιδιώκει να δραστηριοποιείται ενεργά και με συνέπεια στο πλαίσιο των αρχών της Κοινωνικής Ευθύνης αναπτύσσοντας δράσεις και παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό έργο βασισμένο στις αρχές της αλληλεγγύης, όπως η συνεχιζόμενη συνεργασία του με με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, η κα Πίνη Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής, που συνεργάζεται άμεσα με τη Μονάδα Γυναικολογίας, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Χαιρετισμό απηύθυναν : Ο πρόεδρος του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, κ. Στεφανάδης, ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Πελεγρίνης, ο Εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Φορτσάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πρυτανικής Αρχής Εθνικού & Καποσιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ζωγράφος, ο Καθηγητής Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας, κ. Πατσούρης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Βλασταράκος, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Πατσουράκος.