Το αξιαγάπητο λαμπραντόρ ανήκει στην κυρία Ιωάννα Γκέρτσου, τυφλή εκ γενετής, ψυχολόγο του νοσοκομείου και έχει εκπαιδευτεί να τη συνοδεύει. Εννοείται ότι έχει, ήδη, γίνει η μασκότ του νοσοκομείου. Ασθενείς και επισκέπτες σπεύδουν να τη χαϊδέψουν, να της προσφέρουν τροφή και να παίξουν μαζί της.

Όπως αναφέρει ο διοικητής ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Νίκος Χαριτάκης στο patris.gr: «Σύμφωνα με τη νομοθεσία η Μέη μπορεί να έχει ελεύθερη πρόσβαση παντού και στο νοσοκομείο, οπότε εμείς αυτό που κάνουμε είναι να διευκολύνουμε την παρουσία της εδώ». Η κ. Γκέρτσου, ιδρύτρια της Σχολής σκύλων – οδηγών «Λάρα» - μέσω της οποίας εκπαιδεύτηκε η Μέη στην Ελβετία – αναφέρθηκε στην πρωτιά αυτή, που ακολουθούν εδώ και χρόνια ευρωπαϊκές χώρες, όπου σκύλοι θεραπείας μπαίνουν ακόμη και στις εντατικές μονάδες.

«Στο εξωτερικό οι σκύλοι θεραπείας μαζί με τους ψυχοθεραπευτές – χειριστές τους επισκέπτονται νοσηλευτικά ιδρύματα, προκειμένου να ανακουφίσουν τον πόνο και την αγωνία των ασθενών, ειδικότερα μικρών παιδιών. Εισέρχονται ακόμα και σε ΜΕΘ. Επίσης έχουν αναφερθεί περιστατικά τυφλών που έχουν νοσηλευθεί σε νοσοκομειακό θάλαμο μαζί με τους σκύλους – οδηγούς τους. Τέλος, στη Γαλλία πχ., υπάρχει μια οδηγία προς το ΕΚΑΒ, που αναφέρει πως, όταν κάποιος τυφλός με σκύλο – οδηγο χρειαστεί μεταφορά στο νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ οφείλει να τον παραλάβει μαζί με τον σκύλο του, τον οποίο στη συνέχεια μεταφέρει στην πλησίεστερη σχολή σκύλων - οδηγών για φιλοξενία» είπε η κ. Γκέρτσου.