Τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο επισκέφθηκε χθες ο Πρέσβης της Δανίας Michael Braad και ζήτησε τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας στην προσπάθεια καταπολέμησης του Διαβήτη, ως θέμα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών. 

Ζήτησε επίσης, τη συμμετοχή του κ. Μπασκόζου στο συνέδριο συνάντησης Δανών και Ελλήνων επιστημόνων για το Διαβήτη, που θα γίνει στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 2016. 

Από πλευράς του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, έγινε αποδεκτή η πρόσκληση του κ. Πρέσβη και επίσης τέθηκαν οι προτεραιότητες και οι δυσκολίες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στην υγεία, με έμφαση στον τομέα της δημόσιας και της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας. 

Ζητήθηκε επίσης, η ηθική αλλά και έμπρακτη υποστήριξη της Δανίας στη διαχείριση της ανθρωπιστικής – προσφυγικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ τονίστηκε η ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος. 

Συζητήθηκαν επιπλέον, θέματα αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας σε θέματα δημόσιας υγείας, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης υγείας.