Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σήμερα στα νοσοκομεία, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε αυτά.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε την 24ωρη κινητοποίηση, σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την έναρξη νέου μνημονίου και δανεισμού της χώρας από τους θεσμούς.
Η συμφωνία για τρίτο μνημόνιο, που εμφανίζεται ως μονόδρομος, υπό την πίεση των ασφυκτικών χρηματοδοτικών αναγκών, κατακρεουργεί τους πολίτες, δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ.
Με την ψήφιση του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου», ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, σημειώνει η Ομοσπονδία και προσθέτει: "Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγεία τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Αυξάνεται η υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6% και δικαιώνει την εκτίμησή μας ότι η κατάργηση του 5ευρου είναι «στάχτη στα μάτια».
Εξακολουθούν όμως να υφίστανται δύο πολιτικές επιλογές εντός της Ε.Ε. Η πρώτη είναι η αναζήτηση των δημοσιονομικών μεγεθών που επιβάλλουν οι συνθήκες, με περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων και η δεύτερη επιλογή την οποία διεκδικούμε με δυναμικές κινητοποιήσεις, είναι η δίκαιη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, η κοινωνική συνοχή, τα προγράμματα ανάπτυξης με συνοδεία μετρήσιμων κοινωνικών στόχων (κοινωνική συνοχή, καταπολέμηση ανεργίας, προστασία της αγοράς εργασίας, αύξηση των κοινωνικών δαπανών κ.α.)".
Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στις 7.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.