Το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα παραμείνουν απλήρωτοι για την περίοδο των εορτών με αβέβαιη την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή, επισημαίνει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας παράλληλα, πως ακάλυπτοι θα μείνουν και οι ασφαλισμένοι για το νέο έτος, καθώς οι συμβάσεις των γιατρών λήγουν σε λίγες ημέρες.

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ, τονίζει πως η πολιτεία αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς, ειδικά στο τέλος του έτους που έχουν αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, και αιτία είναι η μη έκδοση ΦΕΚ  για την νομιμοποίηση της παράτασης των συμβάσεων, μέχρι 31/12/2015.

Επιπρόσθετα, η υποχρεωτική κατάθεση των τιμολογίων στο 100% της δαπάνης στον Οργανισμό, που έχει γίνει για τους τελευταίους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι ιατροί να κληθούν να πληρώσουν φόρους για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει τόσο δημοσίως, όσο και με αιτήσεις της στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ άμεση συνάντηση για διευθέτηση των φλεγόντων θεμάτων της ιδιωτικής ΠΦΥ που συμμετέχει στο δημόσιο υγειονομικό χάρτη.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ καλεί το Υπουργείο Υγείας να μη δοκιμάζει την υπομονή, αλλά και τις βιοποριστικές αντοχές των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ΠΦΥ της χώρας.

Και προσθέτει:"Το «ευχαριστώ» της πολιτείας προς τους ιατρούς που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μερίδιο των ασφαλισμένων είναι η διαρκής στάση πληρωμών με αύξηση των  ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρονολογούνται από το 2010 και που κινδυνεύουν με οριστική παραγραφή!

Ζητούμε την άμεση νομοθετική κατοχύρωση των συμβάσεων για το Β’ εξάμηνο του 2015 με ΦΕΚ καθώς και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό και Αναπλ. Υπουργό Υγείας, όπως και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Αδυναμία επίλυσης αυτών των θεμάτων και αποφυγή συνάντησης με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, θα πυροδοτήσει την απογοήτευση και οργή των συμβεβλημένων ιατρών. Κάτι τέτοιο θα μας αναγκάσει να απαντήσουμε στην αδιάφορη στάση με επίσχεση παροχής των υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. Η επίλυση των προβλημάτων, προς όφελος των εκατομμυρίων ασφαλισμένων, δεν επιτυγχάνεται με την αποφυγή της πραγματικότητας και με κωλυσιεργίες".