Χωρίς δεσμεύσεις από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έγινε συνάντηση σήμερα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη με την Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων, με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Στη συνάντηση, μετείχαν και εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία στήριξε τα αιτήματα των Τραυματιοφορέων, όπως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, ένταξη στα ΒΑΕ, αναβάθμιση του κλάδου στην ΔΕ κατηγορία, προσδιορισμός καθηκοντολογίου ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι στην εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων.

Από μέρους του κ. Πολάκη, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση, παρά μόνο ... κατανόηση για τα αιτήματα του κλάδου.

Όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού, η απάντηση που δόθηκε είναι ότι στα πλαίσια των εξαγγελθέντων 1.800 προσλήψεων θα εξεταστεί η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του κλάδου, ενώ απέρριψε το αίτημα της Ένωσης Τραυματιοφορέων για κάλυψη τουλάχιστον 600 οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.

Για τα υπόλοιπα αιτήματα είτε δήλωσε αναρμοδιότητα (π.χ. ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα), είτε επικαλέστηκε τη δημοσιονομική «ασφυξία» και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει στον αγώνα της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς ενάντια και στο νέο μισθολόγιο και υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας και του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.