Προτάσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, θα καταθέσουν οι φυσικοθεραπευτές μέσω του συλλόγου τους, στον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής καθ. Μπένο.
Τις προτάσεις αυτές θα επεξεργαστεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας της χώρας.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε συνάντηση που είχε την Πέμπτη 6 Ιουλίου αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Πέτρο Λυμπερίδη, το Γεν. Γραμματέα Ευάγγελο Τριγώνη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Σπύρο Ρουμελιώτη και τον Ταμία Λευτέρη Μπουρνουσούζη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.
Η αντιπροσωπεία των φυσικοθεραπευτών έθεσε επείγοντα θέματα αρμοδιότητας του Αναπληρωτή Υπουργού, που αφορούν την νομοθετική ρύθμιση εκκρεμοτήτων του Συλλόγου.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συλλόγου, ο υπουργός, ήταν θετικός σε άμεση νομοθετική παρέμβαση για την αντιμετώπιση των θεμάτων λειτουργίας του Συλλόγου που χρονίζουν.
Στη συνάντηση τέθηκε επίσης, το θέμα που προέκυψε με το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου, λόγω της απουσίας της μιας και μοναδικής Φυσικοθεραπεύτριας του Κέντρου και προτάθηκε η άμεση στελέχωσή του με φυσικοθεραπευτή από επικουρικό προσωπικό.