Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν», στο πλαίσιο 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ. που έχουν προγραμματίσει. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο (ο προϋπολογισμός του έχει μειωθεί στο μισό), αλλά και για την υποστελέχωση, αφού οι κενές θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 350 και φθάνουν μέχρι και τις 500 λόγω αδειών κύησης, ασθενείας κλπ.

Ταυτόχρονα όμως, οι ασθενείς έχουν υπερδιπλασιαστεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βιώνουν απίστευτες συνθήκες εξοντωτικής εργασίας, ενώ η νοσηλεία σε όλα τα τμήματα να καθίσταται επικίνδυνη.

Σήμερα, τα τμήματα του νοσοκομείου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, στο ακτινολογικό, στο πυρηνικό και τα υπόλοιπα εργαστήρια. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά χειρουργεία και απογευματινά ιατρεία (εκτός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για την πραγματοποίηση τακτικών και έκτακτων συνεδριών αιμοκάθαρσης και τα προγραμματισμένα ραντεβού για τους ογκολογικούς ασθενείς-χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες).

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μισθολογική εξαθλίωση, περικοπή εφημεριών και υπερωριών, απλήρωτες βάρδιες, πάγωμα ακόμα και νόμιμων αποφάσεων μετατάξεων από θεσμοθετημένα όργανα (υπηρεσιακά συμβούλια). Παράλληλα επισημαίνουν ότι δεν λειτουργούν: ο μαγνητικός τομογράφος, η ακτινοσκόπηση, 11 κρεβάτια ΜΕΘ έχουν κλείσει, η Μονάδα Νεογνών λειτουργεί με 2 μόνο Νεογνολόγους και 8 νοσηλεύτριες, οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές, υπάρχουν ελλείψεις υλικών και τα εργαστήρια λειτουργούν μετ΄ εμποδίων.