Μόλις 16 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων, παραμένουν στις θέσεις τους, μετά την αξιολόγηση από το υπουργείο Υγείας.

Οι υπόλοιποι 111 διοικητές και αναπληρωτές είτε παύονται είτε έχουν γίνει δεκτές οι παραιτήσεις τους.

Το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι για πρώτη φορά οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων που είχαν οριστεί από προηγούμενη κυβέρνηση, πέρασαν από διαδικασία αξιολόγησης και ορισμένοι από αυτούς διατήρησαν τις θέσεις τους.

Προκήρυξη άμεσα
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προανήγγηλε επίσης ότι μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων με ανοιχτή πρόσκληση. 

Τα τυπικά προσόντα  θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος, ενώ  θα συνεκτιμηθούν για πρώτη φορά  προσόντα όπως οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι οι οποίοι θα είναι συναφείς με το αντικείμενο.

Ποιοί μένουν
Από το σύνολο των 127 διοικητών και αναπληρωτών, παραμένουν στις θέσεις τους οι εξής διοικητές: Ειρήνη Κωνσταντοπούλου ΠΑΓΝ Πατρών, Ευδοκία Παπαγεωργίου Γ.Ν.Σπάρτης, Φώτης Βαββάς ΠΑΓΝΙ, Σπύρος Δερδεμέζης Γ.Ν. Φιλιατών, Εμμ. Παπασάββας νοσοκομεία Παίδων Αγ. Σοφία και Αγλ. Κυριακού, Παναγιώτα Μητσάκη ΓΝΑ Πολυκλινική, Ιωάν. Πετρόχειολος ΓΝΑ Κοργιαλένειο - Μπενάκειο, Χρ. Παπαχρήστος ΓΝΠ Τζάνειο και Γ. Μπέζος Γ.Ν. Καλαμάτας. 
Από τους αναπληρωτές διοικητές, παραμένουν οι: Ευ. Χατζημαργαρίτης Γ.Ν.- Κ.Υ. Κύμης, Χαρ. Μπαλής Γ.Ν. Βόλου, Αναστ. Μίχας ΓΝ.- Κ.Υ. Καρύστου, Πέτρος Σερίδης ΓΝΘ "Αγ. Παύλος", Νικ. Τουρουτσίκας ΓΝΑ Ιπποκράτειο, Αθ. Θεοχάρης ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο και Ηλιάννα Κωστάκη Ηλιάννα ΠΑΓΝΙ