Σε αναμονή εργαστηριακής διάγνωσης για πιθανό κρούσμα μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ, ύστερα από τον θάνατο ανήλικου πρόσφυγα από τη Συρία σήμερα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ταυτόχρονα, το ΚΕΕΛΠΝΟ, προχωρεί σε άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών που είχε ο ανήλικος στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ Λέσβου και σε όσους διαχειρίστηκαν την ασθένειά του.

Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, επισημαίνονται τα εξής:

"Σχετικά με το κρούσμα πιθανής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε ανήλικο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος κατέληξε σήμερα 17/12/2015 στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο»,  το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει για τα εξής:

Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία της υπηρεσίας μας και έπειτα από λεπτομερή ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, έχουν ήδη δοθεί από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όλες οι προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση- άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος τόσο στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Καρα Τεπέ Λέσβου, όσο και εκείνων που ενεπλάκησαν με την διαχείριση του, ενώ παράλληλα αναμένεται η εργαστηριακή διάγνωση".