«Τέσσερις ήταν οι στόχοι τους οποίους υπηρετήσαμε με ιδιαίτερη προσήλωση και ζήλο. Να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί, ποιο ποιοτικοί, πιο αποτελεσματικοί, ενώ ο μεγάλος στόχος για εμάς που επιτεύχθηκε μέσα σε αυτήν την δύσκολη δημοσιονομικά συγκυρία ήταν της ισότητας στην πρόσβαση καθώς κάθε μήνα το νοσοκομείο εξυπηρετούσε 200 ανθρώπους που δεν είχαν κάλυψη ή ήταν άποροι».

Με τα λόγια αυτά, ο απερχόμενος διοικητής του Πανεπιστημιακού Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Λαζόπουλος έδωσε το στίγμα της διοίκησης που εφάρμοσε κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια θητείας του στο Νοσοκομείο.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες αποχωρώντας από το ΠΓΝΑ, σημείωσε πως κάθε μήνα 3.500 πρόσωπα φυσικά διαχειρίζονται στις κλινικές και στα τμήματα του νοσοκομείου τα λιγότερα η σοβαρότερα σημαντικά ζητήματα της υγείας. Κάθε μήνα πραγματοποιούνται 720 χειρουργεία βαριά, μεσαία, η μικρά. Κάθε μέρα 200 άνθρωποι εξυπηρετούνται στα επείγοντα περιστατικά.

Ο κ. Λαζόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, μπορέσαμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά και τα καταφέραμε».

Η παύση 
«Ο κάθε διοικητής νοσοκομείου πέρασε δυο διαφορετικές αξιολογήσεις. Πρώτα από όλα από την αξιολόγηση του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας που ανήκει και στη συνέχεια από συνέντευξη της 5μελούς επιτροπής αξιολόγησης που όρισε το υπουργείο. Και οι δυο αξιολογήσεις που έχω προσωπικά είναι θετικές. Τα σχόλια τα οποία υπήρχαν στην 5μελή επιτροπή αξιολόγησης προς το πρόσωπο μου είναι κολακευτικά, ωστόσο γνωρίζω ότι πολλές φορές αποφάσεις λαμβάνονται και με άλλα κριτήρια και όχι μόνο με το έργο και τα αποτελέσματα που έχει κάποιος στην διάρκεια της θητείας του», ανέφερε ο διοικητής του Π.Γ νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Λαζόπουλος, σχολιάζοντας την παύση των καθηκόντων του.

Ο εξοπλισμός
Αναφερόμενος στον εξοπλισμό του νοσοκομείου, ο κ. Λαζόπουλος είπε: αυτήν την στιγμή το ΓΠΝΑ έχει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό όσο αφορά την ιατρική απεικόνιση, ενώ έχει το χρυσό μετάλλιο στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, καθώς έχουν αξιοποιηθεί 4,5 εκ. ευρώ. Σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει Αξονικό, μαγνητικό τομογράφο, Γ΄ κάμερα στην Πυρηνική Ιατρική, τον πιο σύγχρονο ψηφιακό αγγειογράφο, κλίνες για την μονάδα εντατικής θεραπείας και προγράμματα ψυχικής υγείας.

Η αξιολόγηση του κόσμου
«Βάζουμε στο επίκεντρο τον ασθενή και την δική του γνώμη, την δική του άποψη, τις δικές του παρατηρήσεις υιοθετούμε, προκειμένου να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως «η μέτρηση ικανοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών για το νοσοκομείο δίνει μια υψηλή βαθμολογία 8,24 που δείχνει ότι, ο κόπος και η προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι μέσα σε αυτό το νοσοκομείο, το σύνολο του προσωπικού βρίσκει ανταπόκριση, γίνεται εμφανές στην γνώμη των πολιτών».

 

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας