"Ένεση ρευστότητας" στην αγορά υγείας αναμένεται να δώσει ποσό περίπου 175 εκ. ευρώ που θα έχει διατεθεί ως την ερχόμενη εβδομάδα σε νοσοκομεία, ΔΥΠΕ και ΕΟΠΥΥ για πληρωμές προμηθευτών, αλλά και για πληρωμές φαρμακοποιών.
Επιπλέον,  πρόσθετο κονδύλι 160 εκ. ευρώ αναμένεται να αποδεσμευθεί για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με τη σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, ανεβάζοντας το ύψος του ρευστού που θα "κυκλοφορήσει" στην αγορά, στα 335 εκ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, σήμερα, επιχορηγήθηκαν τα νοσοκομεία με το ποσό των 43 εκατομμυρίων ευρώ επιχορηγήθηκαν σήμερα για την άμεση πληρωμή οφειλών τους προς τους προμηθευτές. Επίσης πιστώσεις ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκαν στις Δ.Υ.Π.Ε. και στο  Π.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις τους. 
Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε πληρωμές προς τα νοσοκομεία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.  Σημειωτέον δε, ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, θα καταβληθούν 75 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, ποσό που  αντιστοιχεί σε οφειλές του 2ου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε πληρωμές νοσηλίων προς τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και Τεχνητού Νεφρού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.  
Το υπουργείο Υγείας υπενθύμισε ακόμη ότι "ύστερα από την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας επί του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (άρθρο 17, Ν. 4332/2015), πόσο ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Δ.Υ.ΠΕ. δίνοντας άμεση οικονομική «ανάσα» στην αγορά".