Οι Νοσηλευτές στο Ιατρικό Κέντρο Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, όταν έπρεπε να μειώσουν τις επανεισαγωγές ασθενών 30 ημέρες αργότερα από την αποθεραπεία τους.

Μια νοσηλευτική επιτροπή σχεδίασε ένα ερωτηματολόγιο που οι νοσηλευτές έπρεπε να συμπληρώνουν όταν οι ασθενείς εισάγονταν στη ιατρική - χειρουργική μονάδα με τα υψηλότερα ποσοστά επανεισαγωγών, για να προσδιορίσουν ποιοί ασθενείς βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο επανεισαγωγής.

Η αξιολόγηση αφορά την κινητικότητα, τον κίνδυνο πτώσεων, τη χρήση οξυγόνου, την ηλικία και άλλους παράγοντες, ως μέρος του ερωτηματολογίου. Ο υπεύθυνος, επανεξετάζει τις περιπτώσεις ασθενών που αναγνωρίστηκαν από το ερωτηματολόγιο ως υψηλού κινδύνου.

"Θέλαμε να εντοπιστούν τα εμπόδια, όπως το οξυγόνο που μπορεί να μην έχει παραγγελθεί έγκαιρα ή η περίπτωση όπου οι ασθενείς δεν θα έχουν την κατάλληλη φροντίδα μετά το εξιτήριό τους από το νοσοκομείο", δήλωσε η Γκλάντυς Κάστρο, διευθύντρια νοσηλευτικής στη συγκεκριμένη μονάδα του νοσοκομείου.

Η επιτροπή βρήκε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτη και καρδιακή ανεπάρκεια να επανεισάγονται συχνά με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι νοσηλευτές ανέλυσαν τα στοιχεία για να εντοπίσουν τις διαγνώσεις στην εισαγωγή και το εξιτήριο. Οι υπεύθυνοι της έρευνας και οι νοσηλευτές συνεργάστηκαν για να εντοπίσουν πιθανές παρεμβάσεις για να αποφευχθούν οι επανεισαγωγές. Και το ιατρικό και χειρουργικό προσωπικό, χρησιμοποίησαν το ερωτηματολόγιο για να διαπιστώσουν ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη νοσηλεία.

Οι επανεισαγωγές μειώθηκαν σημαντικά, δήλωσε η Κάστρο, και πρόσθεσε ότι το ερωτηματολόγιο "αναγκάζει το προσωπικό να γίνει φορέας αλλαγής."

Μέχρι στιγμής το ερωτηματολόγιο έχει αλλάξει δυο φορές από την αρχική μορφή του.

Άλλη έρευνα έχει δείξει ότι θετικό περιβάλλον εργασίας για τους νοσηλευτές συμβάλει στη μείωση των ποσοστών επανεισαγωγών. Καλύτερη στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό, βοηθά επίσης, αλλά μόνο αν συνολικά υπάρχει ένα καλό εργασιακό περιβάλλον. Η μελέτη αυτή, ήρθε μετά από έρευνα του 2013 σύμφωνα με την οποία τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη στελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό είχε 25% λιγότερες πιθανότητες να δεχθεί πρόστιμο για επανεισαγωγές, απ΄ ότι τα νοσοκομεία με μειωμένο νοσηλευτικό προσωπικό.