Προσφυγή στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων σχεδιάζει μετά τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με νεώτερη απόφαση της σημερινής γενικής του συνέλευσης.
Στόχος των φαρμακοποιών είναι να αναδειχθεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας, η οποία επιδεινώνεται ραγδαία, αλλά και η σύνθλιψη του "φαρμακείου της γειτονιάς" με το νέο μνημόνιο, που θα σημάνει την  πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περιθαλψης των πολιτών.
Ο ΠΦΣ, μετά την ολοκλήρωση της γενικής του συνέλευσης, ανακοίνωσε ότι "με την επιβολή του νέου Μνημονίου στη χώρα η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται ραγδαία. Η απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600 εκ. ευρώ στα φαρμακεία, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας σε αναξιοπιστία και αδυναμία λύσης των προβλημάτων.
Τα μέτρα που αφορούν και τα φαρμακεία είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.
Για το λόγο αυτό ο ΠΦΣ προσφεύγει άμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.
Οι απειλές σύνθλιψης του φαρμακείου της γειτονιάς , που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, σημαίνει πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περίθαλψης των πολιτών".