Μπορεί η καλύτερη ώρα για να συλλάβει μια γυναίκα να είναι νωρίς το πρωί, αλλά η καλύτερη στιγμή για απολαυστικό σεξ, που απογειώνει τις αισθήσεις είναι στις 3 το μεσημέρι. Ναι, εννοείται ότι είναι η ώρα της αιχμής στη δουλειά και ότι το πιθανότερο είναι πολλοί να μην το σκέφτονται καν, αλλά εκείνη την ώρα στις γυναίκες η ορμόνη κορτιζόλη είναι σε υψηλά επίπεδα - κι αυτό τις κάνει πιο ενεργητικές - και στους άνδρες τα οιστρογόνα τους κάνουν πιο "συναισθηματικά παρόντες" στην ερωτική διαδικασία, με τάση να ικανοποιούν περισσότερο τις ανάγκες των ερωμένων τους. 

Σύμφωνα με την Alisa Vitti, ειδική σε θέματα ορμονών, συγγραφέα του οδηγού ορμονών «WomanCode», στις 3 το μεσημέρι συγχρονίζονται περισσότερο οι βιολογίες των δύο φύλωνΈτσι, η ερωτική συνεύρεση του ζευγαριού τη συγκεκριμένη ώρα, είναι πιθανότερο να ικανοποιήσει και τους δύο. Η Αμερικανίδα ειδικός περιγράφει το σεξ στις 15.00 μ.μ., οπότε συγχρονίζουν τη λίμπιντό τους άνδρες και γυναίκες ως "μεσημεριανή απόλαυση"

Στο πλαίσιο προώθησης του βιβλίου της «WomanCode», η Alisa Vitti είπε ότι η καλύτερη περίοδος του μήνα για να κάνουν σεξ οι γυναίκες είναι το δεκαήμερο μετά την ωορρηξία, οπότε παρατηρείται σημαντική αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης στο αίμα τους, με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η ερωτική τους επιθυμία, να είναι ευκολότερη η κορύφωση και, γενικά, να είναι έτοιμες για... όλα.

Οι άντρες έχουν εντονότερη ερωτική επιθυμία από τα ξημερώματα έως περίπου τις 8-9 το πρωί, όταν έχουν ξεκουραστεί από τον βραδινό ύπνο κι έχουν οξυμμένες τις αισθήσεις. Ωστόσο στις 3 το μεσημέρι είναι, επίσης, μια καλή ώρα για να κάνουν σεξ, διότι ναι, μεν, μειώνεται η τεστοστερόνη τους, αλλά αυξάνονται τα οιστρογόνα τους, με αποτέλεσμα να είναι πιο πρόθυμοι να ικανοποιήσουν τις συντρόφους τους.

Μετά από όλα αυτά, βέβαια, το θέμα είναι πώς μπορεί κάποιος να το "σκάσει" από τις υποχρεώσεις του, για να βιώσει τη "μεσημεριανή απόλαυση". Ευτυχώς υπάρχουν πάντα τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες...