Κτηνίατρος βρέθηκε να υπηρετεί στο Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου, η οποία πραγματοποιούσε εφημερίες στο Παθολογικό Τμήμα, από 15ετίας ήταν υπεύθυνη του τμήματος τροφίμων, ενώ και ως διοικητικός υπάλληλος αρχειοθετούσε τους φακέλους χημειοθεραπείας και φρόντιζε το αρχείο του νοσοκομείου!

Τα ευρήματα αυτά, προέκυψαν από πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, για το Μαιευτήριο Έλενα, που αποκαλύπτει πλασματικές εφημερίες στις οποίες διενεργούνται έκτακτες ιατρικές εξετάσεις ... προστάτη, εξωτερικές μαίες που διενεργούν τοκετούς στο κρατικό νοσοκομείο αλλά και μια πτυχιούχο ... κτηνιατρικής!

Η έκθεση ελέγχου της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα όσα συμβαίνουν στο «Έλενα Βενιζέλου» αναφέρει: "Από δειγματοληπτικό έλεγχο Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης 4 ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και 3 για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν. Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα".

Από την ΕΔΕ προέκυψε ακόμη ότι η κτηνίατρος είναι και "υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας" ασκώντας και διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος κλπ...".

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα άλλων τμημάτων του νοσοκομείου, βάσει των εφημεριών Μαρτίου - Ιουλίου φέτος. 

Για παράδειγμα, στο Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης διαπίστωσε ότι: "Κάποιες εξετάσεις αφορούν το δείκτη PSA, δηλαδή εξέταση που κατά τη γνώση του μέσου συνετού κοινωνού αφορά άνδρες ασθενείς, ενώ αφετέρου είναι μη επείγουσα εξέταση, καθόσον άνδρες δεν προσέρχονται για πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εξέτασης κατά τη διάρκεια εφημερίας του μαιευτηρίου και δεν νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο"!

Και μια άλλη εξέταση που ανακαλύφθηκε «αφορά και πάλι σε μη επείγουσα εξέταση, καθόσον από την έρευνα του κλιμακίου καταδείχθηκε ότι πραγματοποιείται σε γυναίκες ασθενείς με ιστορικό πολλών αποβολών, οι οποίες προσέρχονται σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία (πρωινές ώρες) για τη διενέργειά τους".

Ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μεριμνήσει άμεσα για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου των εφημεριών.