Πρωτοφανής παράδοση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες επιχειρείται, ενώ οδηγείται σε κλείσιμο το εργαστήριο της γειτονιάς. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί στο πλευρό των ιατρών και θα διεκδικήσει κάθε δίκαιο αίτημα των μελών του για την διασφάλισης τόσο των δικαιωμάτων τους όσο και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. 

Τα παραπάνω επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, σε συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με τις επαγγελματικές ενώσεις των εργαστηριακών ιατρών, εξαιτίας της υποκοστολόγησης των διαγνωστικών εξετάσεων που ζήτησε  η Τρόϊκα και αποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων των εργαστηριακών γιατρών, ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν στον ΙΣΑ όλες τις προτάσεις τους μετά από της προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των ενώσεων τους, στις οποίες θα συζητηθούν οι περαιτέρω δράσεις τους και οι μορφές κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα.