Σοβαρές ελλείψεις ορθοπεδικού υλικού έρχονται στα νοσοκομεία, προειδοποιούν οι προμηθευτές των νοσοκομείων, επισημαίνοντας την δραματική καθυστέρηση πληρωμής τους επί 16 συνεχείς μήνες.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.) έκανε έκκληση στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας ,Οικονομικών και Υγείας να δώσουν λύση, καθώς τα προβλήματα στην προμήθεια υλικών στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.
Σε σχετική επιστολή τους, οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού επισημαίνουν πως παρά το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι επί 16 μήνες, συνέχισαν να προμηθεύουν τα Νοσοκομεία και στηρίζουν καθημερινά – ακόμα και σήμερα – την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους μιας και τα υλικά αυτά είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση πλήθους επειγόντων περιστατικών.
Για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες τους όλο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη του συλλόγου, έκαναν χρήση τραπεζικού δανεισμού μέχρι και την ημέρα που ξεκίνησε η τραπεζική αργία
Λόγω της τραπεζικής αργίας, οι χρηματοδοτήσεις και οι εγκρίσεις νέων δανείων έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο εάν οι τράπεζες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μας ακόμα και αν ανοίξουν.
Ο ΠΑΣΥΠΟΥ με την επιστολή του σημειώνει: "Κάνουμε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας να βρεθεί τρόπος τα Νοσοκομεία άμεσα να προχωρήσουν σε μερικές -έστω- πληρωμές των προμηθευτών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει αυτή την στιγμή και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σταδιακά σε σοβαρές ελλείψεις ορθοπεδικών υλικών στα Νοσοκομεία.
Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα Νοσοκομεία χωρίς εκβιασμούς και τελεσίγραφα και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζοντας να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μας και η θέλησή μας να βοηθήσουμε τις τόσο κρίσιμες για την χώρα μας στιγμες".