Ξεκίνησε δειλά κι εξελίσσεται με απίστευτη δυναμική, αποδεικνύοντας τη δύναμη του εθελοντισμού, κυρίως όταν μπορούμε να βοηθήσουμε μικρά παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Με δεδομένη την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας πολλοί γονείς δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν περούκες για τους μικρούς τους ήρωες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να νιώθουν άσχημα. Εδώ, λοιπόν, είναι που το σύστημα HOS-2 προσφέρεται ως δωρεά σε μικρά παιδιά, που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, και λόγω της χημειοθεραπείας χάνουν τα μαλλιά τους. 

Το HOS-2 και είναι το μοναδικό σύστημα που έχει εγκριθεί από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων). Βασίζεται σε εξατομικευμένο hair system, κατασκευασμένο ανάλογα με την περίσταση και εφαρμόζεται μόνιμα στο κεφάλι, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες ή αλλοίωση της φυσικής εικόνας. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι πολύ ικανοποιητικά και, σύμφωνα με την άποψη των ίδιων των γιατρών, οι ασθενείς, μετά την εφαρμογή των νέων μαλλιών, ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία, αντλούν ενέργεια και δύναμη κατά περίπτωση για τον δύσκολο αγώνα με την ασθένειά τους.

Η Bergmann Kord έχει δημιουργήσει από το 2011 το πρόγραμμα Hope for Hair, μία ιδιαίτερη διαδικασία στήριξης αυτών των οικογενειών και των παιδιών τους, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος. Με βάση αυτή την κίνηση συμπαράστασης, εθελοντές στέλνουν τα μαλλιά τους αθόρυβα και ανώνυμα, ώστε να μπορέσουν να κατασκευαστούν συστήματα HOS-2 για παιδιά και έτσι να τους χαρίσουν αισιοδοξία και δύναμη για ζωή. 

Οι εθελοντές δότες απλώς πιάνουν σφιχτά τα μαλλιά τους, τα δένουν με ένα λαστιχάκι, τα κόβουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και τα στείλνουν στην Bergmann Kord μέσα σε έναν φάκελο. Μόλις παραληφθούν, γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία τους για εφαρμογή και αναμένεται πλέον ο κατάλληλος αποδέκτης για την προσαρμογή. 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.hos2.gr/hair-for-hope/.

Πριν από λίγο καιρό, εξάλλου, στο Χριστουγεννιάτικο bazaar των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μαθήτριες και δασκάλες δώρισαν τα μαλλιά τους για τη δράση "Hope for Hair".