Πρώτη σε πωλήσεις θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας φαρμάκου στην Ελλάδα, αναδείχθηκε η Novartis Hellas βάσει των στοιχείων του οικονομικού έτους 2014. Η εταιρία, βραβεύτηκε από την Active Business Publishing, στην ετήσια συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας «Salus Index 2015» στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά για την άσκηση ενεργού ρόλου στον κλάδο της Υγείας, την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών, μέσω των οποίων δημιουργεί πρόσθετη υπεραξία και στον τομέα του επιχειρείν. 

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Pedro Barreiros, Οικονομικός Διευθυντής της Novartis Hellas, ο οποίος εστίασε στην ύψιστη αξία που αποτελεί για μια ηγέτιδα φαρμακευτική εταιρεία να συμβάλει στην κοινωνία και να αφήνει το δικό της επιστημονικό, αλλά ταυτόχρονα ανθρώπινο κι ελπιδοφόρο, αποτύπωμα.

«H Novartis Hellas με όραμα και ευθύνη για τον ασθενή και με οδηγό την καινοτομία, πραγματοποιεί ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και δράσεις για τη διαχείριση σημαντικών κοινωνικών αναγκών. Μέσα από μια εκτεταμένη ασθενοκεντρική προσέγγιση που συμβάλλει σημαντικά και στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου της Υγείας, η Novartis Hellas επενδύει στην Ελλάδα και παραμένει πιστή στην αποστολή της να θεραπεύει τους ασθενείς και να βελτιώνει τις ζωές των συμπολιτών μας, ειδικά σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής αβεβαιότητας όπως αυτή που διανύουμε», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Barreiros.

Η ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).