Θα μπορούσε να είναι διαφήμιση. Ο άνδρας ψεκάζεται και καμία δεν μπορεί να του αντισταθεί. Είναι από τις φορές που η φαντασία "ακουμπά" την πραγματικότητα, μιας και επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν την τέλεια δόση ερωτισμού και σεξαπίλ μέσα από ένα σπρέι, που περιέχει συντοσινόνη, μια συνθετική μορφή οξυτοκίνης, γνωστής και ως ορμόνης του έρωτα.

Η εν λόγω ορμόνη, η οξυτοκίνη, εκκρίνεται στην περίοδο του θηλασμού - είναι αυτή που ουσιαστικά πυροδοτεί την έκκριση του γάλατος. Εκκρίνεται, όμως, κι όταν ερωτευόμαστε. Ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία έκανε ένα πείραμα, στο οποίο συμμετείχαν 40 γυναίκες περίπου 20 χρόνων, οι οποίες δήλωσαν τρελά ερωτευμένες. Οι μισές εισέπνευσαν σπρέι συντοσινόνης και οι υπόλοιπες placebo. Στη συνέχεια τις έβαλαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών - και των συντρόφων τους συμπεριλαμβανομένων.

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε ερευνητές και εθελόντριες, καθώς φάνηκε ότι όσες εισέπνευσαν την "απομίμηση" της οξυτοκίνης, βαθμολόγησαν τους άνδρες στις φωτογραφίες ως 15% περισσότερο ελκυστικούς και ερωτεύσιμους. Το σπρέι συντοσινόνης μπορεί κάποιος να το αγοράσει online, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν πως δεν είναι για... χόρταση και ότι πρέπει να δίνεται με ιατρική συνταγή στους επίδοξους Δον Ζουάν, καθώς μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό, να προκαλέσει ναυτία, πονοκεφάλους, ακόμη και αποβολές στις γυναίκες που θα πέσουν "θύματα" της γοητείας τους.