Μαζικές προβλέπονται οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, που ήδη έχουν ξεκινήσει από χθες για δικηγόρους και συμβολαιογράφους, με την διήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους.

Σήμερα η κινητοποίηση αναμένεται να κλιμακωθεί με την συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, με την συμμετοχή συνολικά όλων των φορέων που εκπροσωπούν τους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες.

Η απόφαση για συγκρότηση τεχνικής επιτροπής που θα επανεξετάσει τις εισφορές του νέου ασφαλιστικού δεν φαίνεται να έπεισε, με αποτέλεσμα, εκτός από τους δικηγόρους και μηχανικούς το σύνολο των υγειονομικών θα μετέχει στην κινητοποίηση. Συγκεκριμένα στην σημερινή κινητοποίηση έχουν αποφασίσει να μετέχουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές, καρδιολόγοι.

Σήμερα, οι δικηγόροι αναμένεται να αποφασίσουν επ’ αόριστον συνέχιση της αποχής.

Αύριο Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους οι φορείς θα συνεδριάσουν και θα επανεξετάσουν τη στάση τους στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Επίσης αύριο, ανάλογα με τις συζητήσεις που θα γίνουν σήμερα στο πλαίσιο της ενιαίας κινητοποίησης των επιστημονικών φορέων, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα επανακαθορίσει τη στάση του, ενώ αναμένεται να ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε θα είναι γνωστό και το αποτέλεσμα του πορίσματος της τεχνικής επιτροπής που αποφασίστηκε χθες να συγκροτηθεί για τη διόρθωση των αδικιών που προκύπτουν από το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με τις αυξημένες φορολογικές απαιτήσεις.

Παράλληλα, το Σάββατο η κινητοποίηση για το νέο ασφαλιστικό κορυφώνεται με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στην κινητοποίηση αυτή, θα μετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο, αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την αυτοδιοίκηση κλπ. Και σε αυτή την κινητοποίηση αναμένεται να μετέχει και σημαντική μερίδα των ελευθέρων επαγγελματιών επιστημόνων ύστερα από προτροπή των ιατρικών, δικηγορικών, φαρμακευτικών συλλόγων και του τεχνικού επιμελητηρίου.