Πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στηρίζει ο οργανισμός Ashoka, με στόχο να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιάσουν το θετικό τους αντίκτυπο στην κοινωνία, μέσω του προγράμματος Impact, το οποίο έχει υποστηρίξει ήδη, πάνω από 100 πρωτοβουλίες στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα Impact, υλοποιείται από τον οργανισμό για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ώστε να συμβάλει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την οικονομική κρίση, μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ο οργανισμός Ashoka ξεκίνησε ήδη να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα  και η υποβολή προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Το Πρόγραμμα
Οι συμμετοχές που θα επιλεγούν θα λάβουν δωρεάν υποστήριξη και εξατομικευμένη καθοδήγηση για την ανάπτυξη και προώθηση της πρωτοβουλίας τους. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε θεματικά εργαστήρια, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές με μέλη του δικτύου Ashoka (Ashoka Fellows) που θα επισκεφθούν την Ελλάδα ειδικά για αυτόν τον σκοπό, καθώς και με ειδικούς από τον χώρο της κοινωνίας των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι πρωτοβουλίες που θα επιλεγούν θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιαστούν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την διεκδίκηση χρηματικών επάθλων.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στο πρόγραμμα Impact, εδώ.