Οριστική μετανάστευση των γιατρών, κλείσιμο των ιατρείων και των εργαστηρίων της γειτονιάς και εύνοια μόνο στα μεγάλα καρτέλ, εξασφαλίζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΣΑ στη συγκέντρωση και πορεία των επιστημονικών φορέων που ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και κατέληξε στη Βουλή. 

Στην πορεία παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ευριπίδη Μπιλιράκη, τον Ταμία κ. Φώτιο Πατσουράκο και το μέλος κ. Ιωάννη Γαλανόπουλο.

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στο καταστροφικό προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που δημοσιοποιήθηκε χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Εν συνεχεία κατατέθηκε ψήφισμα στη Βουλή στο οποίο επισημαινόταν ότι:

«Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου. Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς. 

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση».

Στη συνάντηση στη Βουλή με την Αντιπρόεδρο κ. Χριστοδουλοπούλου ενημερωθήκαμε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα και θα αναμένουμε καλύτερη πρόταση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη συγκέντρωση και πορεία πήραν μέρος εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Τραχήλη, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Κατσίκης, εκπρόσωποι των δικαστικών επιμελητών κ.α.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί σύμφωνα με την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ το οποίοι αποφάσισε:

  1. 24ωρη αποχή των μελών του και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
  2. Καλούνται τα μέλη του ΙΣΑ να μην εκδίδουν πιστοποιητικά για οποιαδήποτε αιτία. Ο ΙΣΑ δεν θα προβαίνει σε επικύρωση του γνησίου της υπογραφής οποιουδήποτε πιστοποιητικού.
  3. Καλούνται οι βουλευτές - μέλη του να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ο ΙΣΑ θα εξετάσει τις δυνατότητες άσκησης πειθαρχικού ελέγχου και διαγραφής από τα μητρώα του, εκείνων των βουλευτών που θα το ψηφίσουν.
  4. Καλούνται οι γιατροί που κατέχουν κυβερνητική θέση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση, τόσο σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, όσο και για κάθε μέτρο που επιδεινώνει την τραγική κατάσταση της υγείας του ελληνικού λαού.
  5. Καλούνται τα μέλη του ΙΣΑ να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 4.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.