Από την "επίθεση" της γρίπης δεν ξεφεύγουν ούτε τα παιδιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα 4χρονο παιδί είναι το πρώτο κρούσμα σε ανήλικο στη χώρα. Η τάση των κρουσμάτων είναι ανοδική και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες μέρες, που ο καιρός αλλάζει σε όλη τη χώρα και θα έχουμε, όπως φαίνεται, βαρυχειμωνιά. 

Μέχρι στιγμής η εποχική γρίπη μετρά 36 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, από τους οποίους κατέληξαν οι 5. Το κυρίαρχο στέλεχος είναι το λεγόμενο πανδημικό, Α(Η1Ν1), το οποίο φαίνεται πως φέτος "προτιμά" άτομα παραγωγικής ηλικίας, δηλαδή από 30 έως 55 χρόνων. Οι επιστήμονες λένε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά και ότι, αναπόφευκτα, θα υπάρξουν και κάποιοι θάνατοι, καθώς πολλοί ασθενείς εμφανίζουν επιπλοκές λόγω συννοσηρότητας. Μάλιστα ένα από τα θύματα της γρίπης κατέληξε εκτός ΜΕΘ, χωρίς να αποσαφηνίζεται, όμως, εάν έχασε τη μάχη με τις επιπλοκές της γρίπης επειδή δεν νοσηλεύτηκε σε κάποια μονάδα. Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται το γεγονός ότι πολλοί πάσχοντες δεν έχουν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση 27 κρουσμάτων γρίπης, που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, οι άνδρες πλήττονται σαφώς περισσότερο φέτος από τη γρίπη - από τα 27 περιστατικά, τα 21 αφορούσαν σε άνδρες και τα έξι σε γυναίκες. Το εύρος ηλικιών είναι από 4 έτη έως 77 έτη, με μέση ηλικία 53,7 έτη.