Ποιος να τό'λεγε ότι με το άνοιγμα ενός διακόπτη θα ρυθμιζόταν η ροή του σπέρματος... Κι όμως. Γερμανοί ερευνητές έφτιαξαν μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον άνδρα, την ώρα του σεξ, όταν πλησιάζει η στιγμή της εκσπερμάτισης, να "μπλοκάρει" την εκροή του σπέρματος, με έναν διακόπτη.

Η ιδέα ανήκει σε έναν ξυλουργό - εφευρέτη, τον Clemens Bimek, ο οποίος είπε στο Spiegel ότι η ιδέα του ήρθε πριν από 20 χρόνια, ενώ παρακολουθούσε ένα ντοκιμαντέρ για την αντισύλληψη στην τηλεόραση. Στην αρχή, κάποιοι γιατροί, στους οποίους απευθύνθηκε, δεν τον πήραν στα σοβαρά. Υπήρξαν, όμως, και κάποιοι που τον ενθάρρυναν, ώστε να τολμήσει το εγχείρημά του.

Η "βαλβίδα της γονιμότητας" αναμένεται να εμφυτευθεί σε 25 άνδρες, στο πλαίσιο κλινικής μελέτης, που θα ξεκινήσει φέτος. Οι μικροσκοπικές βαλβίδες έχουν μήκος λιγότερο από μία ίντσα (1,8 εκατοστά) και ζυγίζουν λιγότερο από 2 γραμμάρια. Η τοποθέτησή τους γίνεται χειρουργικά και διαρκεί μόλις ένα μισάωρο.

Πρόκειται για ένα εμφύτευμα που ενσωματώνεται στους όρχεις και έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να εκτρέπει τη ροή του σπέρματος για να μην φτάνει στο πέος και να μην εξέρχεται από αυτό, αλλά, αντίθετα, να επιστρέφει στους όρχεις και στη συνέχεια να απορροφάται από τον οργανισμό, καθιστώντας τον άνδρα προσωρινά στείρο.

Η τεχνική μπορεί να θεωρηθεί κάτι σαν προσωρινή αγγειεκτομή, υπάρχει, όμως, δυνατότητα, εάν κάποια στιγμή ο άνδρας θελήσει να κάνει παιδί, να απενεργοποιήσει το εμφύτευμα, ώστε το σπέρμα να ακολουθεί την κανονική του πορεία.