Ταφόπλακα τόσο για τους γιατρούς, όσο και για κάθε ελεύθερο επαγγελματία αποτελεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, δηλώνοντας αποφασισμένος να συμμετέχει σε όλες τις κοινές δράσεις του ΠΙΣ, καθώς και άλλων Συλλόγων και Φορέων.

Χαρακτηρίζει μάλιστα το σχέδιο νόμου, ως ευθεία προσχεδιασμένη επίθεση προς τη μικρομεσαία και μεσαία τάξη και σκοπεύει στη διάλυση και τον αφανισμό τους.

Ο ΙΣΠ, με σχετική του ανακοίνωση, επισημαίνει: "αν υπολογίσουμε ότι στα εισοδήματα του 2016 θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση από το 26% στο 29%, αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 75%, παραμονή του Τέλους Επιτηδεύματος (600 ευρώ) και Εισφορά Αλληλεγγύης (2-4%), τότε δεν απομένει καν διαθέσιμο εισόδημα για τον ελεύθερο επαγγελματία. Οι αυξημένες αυτές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο 60% περίπου των καθαρών εισοδημάτων. Το κλείσιμο των ιατρείων, η υπαλληλοποίηση και η μετανάστευση, αναπόφευκτα βρίσκονται προ των πυλών. Το ανωτέρω νομοσχέδιο αποτελεί επίσης ευθεία προσχεδιασμένη επίθεση προς τη μικρομεσαία και μεσαία τάξη, που αποτελούν τους πυλώνες της σημερινής κοινωνίας και σκοπεύει στη διάλυση και τον αφανισμό τους. Δεν είναι ούτε κοστολογημένο, ούτε βιώσιμο, δεν έχει καμιά κατεύθυνση αναπτυξιακής εξυγίανσης Ταμείων και Ασφαλιστικών Οργανισμών, παρά μόνο δημιουργεί έναν επίπλαστο κοινωνικό αυτοματισμό και χαϊδεύει “ώτα” όσων κυρίως αποτελούν την εκλογική πελατεία πολιτικών συμφερόντων.

Δεν ξεχνάμε ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία -και ειδικότερα το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ- αλώθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά και τη σημερινή, χωρίς καμιά ευθύνη των ασφαλισμένων (χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, P.S.I κλπ.). Δεν δεχόμαστε σε καμιά περίπτωση τις αήθεις κακόβουλες και παραπλανητικές συκοφαντίες εις βάρος μας, ότι δήθεν αποτελούμε συλλήβδην τάξη φοροφυγάδων και εισφορο-φυγάδων.

Τι μέλλει γενέσθαι:

  • Στις 13-1-2016 στα γραφεία του Ι.Σ.Π. έγινε Κοινή Συνεδρίαση των Δ.Σ. των Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Συλλόγου Δικαστικών Κλητήρων και Μηχανικών και συναποφασίστηκε κοινή δράση και αντίσταση.
  • Την Τετάρτη 20-1-2016 υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου γίνεται Κοινή Σύσκεψη όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες συντονισμένες ενέργειες.

Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις κοινές δράσεις του ΠΙΣ, καθώς και άλλων Συλλόγων και Φορέων. Θα αντιδράσουμε και θα αντισταθούμε στη φτωχοποίηση μας".