Για οικονομική δολοφονία των ελευθεροεπαγγελματιών και για εκδίωξή τους από τη χώρα, κάνει λόγο η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η Ένωση, επισημαίνει ότι "μετά την αύξηση της Φορολογίας, την εισφορά αλληλεγγύης, την προκαταβολή φόρου έως 100%, τις υποτιμολογήσεις των Ιατρικών πράξεων, το clawback και rebate τα κουρέματα και τις καθυστερήσεις πληρωμών για έτη, έρχεται τώρα και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για να μας αποτελειώσει.

Σύμφωνα με τα σχέδια των κυβερνώντων θα πρέπει να δίνουμε από το φορολογητέο εισόδημα μας ως επαγγελματίες το 20% για σύνταξη (χωρίς να γνωρίζουμε ποιά, αν θα πάρουμε και πότε) το 6,95% για περίθαλψη, και 7% για επικουρικό, όσοι έχουν.

Αν λοιπόν αθροίσουμε σε αυτά την Εφορία, την προκαταβολή για εφορία έως 100% του επόμενου έτους (για φέτος είναι 75%) την εισφορά αλληλεγγύης και τον φόρο επιτηδεύματος, τότε μεσοσταθμικά, τουλάχιστον 80% του εισοδήματος πηγαίνει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. 

Από αυτό που απομένει πρέπει να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ (αλήθεια εκείνη η υπόσχεση περί κατάργησης που είναι;), τέλη κυκλοφορίας κλπ. 

Και φυσικά για τους ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ας μην ξεχνάμε ότι φορολογούνται για το 100% ενώ εισπράττουν το 90% και χρόνια τώρα περιμένουν να εισπράξουν το υπόλοιπο 10%.

Με απλά λόγια, ζήτημα είναι αν σε επαγγελματία που δηλώνει εισόδημα 30.000 ετησίως θα του μείνουν στο τέλος 6.000 ευρώ για να ζήσει. Και αν έχει την ατυχία να είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ από τα 6.000 τουλάχιστον τα 2.000 του οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά φορολογείται σύμφωνα με το νέο φορολογικό καθεστώς".

Η διοίκηση της Ένωσης διερωτάται: "Αν όλα αυτά δεν συνιστούν Οικονομική Δολοφονία των Ελευθεροεπαγγελματιών τότε τι συνιστούν; Μήπως θέλουν να μας διώξουν από την χώρα μας για να γίνουμε ένα απέραντο ξενοδοχείο παροχής υπηρεσιών;" και ζητά από τους γιατρούς - βουλευτές να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Η Ένωση, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων την επόμενη Πέμπτη και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την επόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, καλεί τους καρδιολόγους σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους στη δεύτερη κινητοποίηση.