Την ακύρωση του διαγωνισμού για τη προμήθεια ασθενοφόρων αποφάσισε το ΔΣ του ΕΚΑΒ και παραπέμπει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων το θέμα, με σκεπτικό να επιτραπεί η περαιτέρω διαπραγμάτευση με CITROEN και FIAT με σκοπό τη μείωση της τελικής τιμής.
 
Με ανακοίνωσή τους οι γιατροί του ΕΚΑΒ, επισημαίνουν ότι «δυστυχώς όπως έγινε γνωστό από κύκλους της Διοίκησης οι ημερομηνίες είχαν εκπνεύσει.... και δεν ήταν δυνατόν ακόμα και με θετική απόφαση να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέχρι 31/12/2015 όπως προβλέπεται.
 
Ο δρόμος της διαπραγμάτευσης μετά τους ατυχείς χειρισμούς είναι δυστυχώς υποχρεωτικός, απαιτούνται όμως κάποιες προϋποθέσεις:
α. έγκριση από την αρμόδια αρχή του αιτήματος για διαπραγμάτευση.
β. Να γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια ακόμα παράταση του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί την προμήθεια".
 
Το Σωματείο Ιατρών ΕΚΑΒ σημείωσε πως από τον Ιανουάριο του 2014 έχει ζητήσει την έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού επικαλούμενο τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις καθώς και τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ. Και κατέληξε λέγοντας: "Είχαμε μιλήσει, για τον κίνδυνο να μείνει το ΕΚΑΒ χωρίς ασθενοφόρα και Κινητές Ιατρικές Μονάδες σε περιφέρειες όπου είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός κατοίκων, να συνεχιστεί η σημερινή απαξίωση και εξαθλίωση με θύματα τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Δυστυχώς κάποια... μέλη του ΔΣ ΕΚΑΒ φρόντισαν με την πολύμηνη αρνητική τους στάση να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα".