Το 25ο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, διοργανώνεται στις 22-24 Ιανουαρίου 2016, με θέμα: “Αξιολογείν-επιλέγειν-εκτελείν: κλινική συλλογιστική και λήψη απόφασης”.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2 και Βασιλίσσης Σοφίας, Ιλίσια, Αθήνα).

Στόχος του συνεδρίου είναι να καταδειχθεί ότι η αξιολόγηση και ο κλινικός συλλογισμός αποτελούν μία διαρκή διαδικασία, καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος αποκατάστασης του ασθενή, καθώς η βελτίωση της κατάστασης της υγείας του θα τροποποιήσει και θα προσαρμόσει την προσφερόμενη μορφή θεραπείας, προκειμένου να φθάσουμε στο βέλτιστο αποτέλεσμα: την ταχύτερη αποκατάσταση του ασθενή.

Γρηγορότερη επάνοδος του ασθενή στα καθήκοντά του σημαίνει πολλαπλά κέρδη για τον ίδιο, αλλά και για τη κοινωνία, και την Εθνική Οικονομία: λιγότερες χαμένες εργατοώρες, περισσότερη παραγωγή, καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα συνολικά.

Κοινωνία και φυσικοθεραπεία
Στα πλαίσια του συνεδρίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, τo Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 12:00 - 13:15, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη με θέμα:  “Η κοινωνία λέει την άποψή της για την Φυσικοθεραπεία”. 

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, ο πρώην μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και πρώην ασθενείς, προκειμένου να περιγράψουν την εμπειρία τους και τα οφέλη της φυσικοθεραπείας.