Δυναμικά στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων έχει εισέλθει το online φαρμακείο Pharmaplus.gr το οποίο μετρά πλέον 15 μήνες στο διαδικτυακό "αέρα", έχει κερδίσει ήδη ένα βραβείο και έχει εξυπηρετήσει πλήθος καταναλωτών που αναζητούν το κατάλληλο προϊόν υγείας και ομορφιάς ανά πάσα ώρα της ημέρας.

Έρευνα ικανοποίησης σε πραγματικό χρόνο, έδειξε ότι το online φαρμακείο pharmaplus.gr έχει πλέον κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα αγαπημένα e-shops των καταναλωτών, καθώς το 98% των καταναλωτών θα ξαναγόραζε κάποιο προϊόν από το συγκεκριμένο online φαρμακείο.

Η έρευνα περιελάμβανε 3.506 αξιολογήσεις κατά την περιήγηση, 1.919 κατά την αγορά και 732 μετά την παραλαβή των προϊόντων.
Διαπιστώθηκε ότι, 83% των καταναλωτών που προχώρησαν σε αγορά ήταν ενθουσιασμένο από την αγοραστική του εμπειρία και 80% θα συνιστούσε το online φαρμακείο pharmaplus.gr σε κάποιο φίλο/μέλος της οικογένειας /συνάδελφο. 

Σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά των e-shops, οι καταναλωτές πιστεύουν ότι κατά την περιήγηση, είναι εύκολο και γρήγορο, ενώ μετά την αγορά, οι τιμές, η διαθεσιμότητα και η ποικιλία προϊόντων εμφανίζονται ως τα δυνατά του σημεία, σύμφωνα πάντα με τη γνώμη των καταναλωτών. Μετά την υποβολή της παραγγελίας, το κόστος των μεταφορικών, ο χρόνος παράδοσης, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση και η γενική ικανοποίηση του τονίζονται ιδιαίτερα από όσους έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχει το online φαρμακείο, περιλαμβάνεται άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με φαρμακοποιό σε περίπτωση αναζήτησης φαρμακευτικής συμβουλής, loyalty card με την οποία ο πελάτης μπορεί να κερδίσει πόντους και εκπτώσεις στην επόμενη αγορά του, λειτουργική περιήγηση στο e-shop, χρηστικά άρθρα υγείας και ομορφιάς και ενημερωμένη ποικιλία προϊόντων με πλήθος προσφορών.

Τι να προσέχετε 

  1. Προτιμήστε δοκιμασμένα και δημοφιλή e-shops κι όχι εντελώς άγνωστα που ανακαλύψατε τυχαία, με μικρή γκάμα προϊόντων. Καλό είναι να ελέγχετε τις αξιολογήσεις και τα σχόλια για το e-shop που επιλέγετε και να επιβεβαιώνετε ότι έχει φυσική έδρα και στοιχεία επικοινωνίας. 
  2. Ενημερωθείτε σωστά για την πολιτική του e-shop σε περιπτώσεις επιστροφής, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεστε με επιπλέον έξοδα που δεν είχατε αντιληφθεί.
  3. Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά, τις πιθανές αντενδείξεις και όλες τις πληροφορίες του προϊόντος πριν το παραγγείλετε, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι σας ταιριάζει και δεν περιέχει συστατικά στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί.
  4. Βεβαιωθείτε ότι τα καλλυντικά, οι κρέμες, οι βαφές, τα αφρόλουτρα κ.α. είναι κατάλληλα για τη δική σας επιδερμίδα και απόχρωση. Καλό θα ήταν να μην αγοράζετε καλλυντικά προϊόντα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζετε διαδικασίες επιστροφής. 
  5. Κρατάτε πάντα όλα τα στοιχεία της διαδικασίας της παραγγελίας, φυλάσσοντας την αλληλογραφία ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτή. Έτσι, θα έχετε στη διάθεσή σας τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στην παραγγελία.