Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός.

Στην ιδιαίτερα θερμή και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκε η κοινή πορεία και απόλυτη ταύτιση των δύο πλευρών σε θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία μεταφράζεται στην ανάπτυξη πολλαπλών δράσεων στήριξης ενός μεγάλου αριθμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει το θεάρεστο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο των κατά τόπους μητροπολιτών, κάνοντας μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες εξαίρετοι Μητροπολίτες προεδρεύουν σε Περιφερειακά ή Τοπικά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ειδική αναφορά έγινε, επίσης, στο γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συχνά ενισχύεται από τις ενέργειες και παρεμβάσεις των δραστήριων Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ

Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, και σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, συμπαρίσταται καθημερινά σε άτομα και ομάδες που βιώνουν συνθήκες φτώχειας, οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη βοήθειας, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, ηλικίας, θρησκεύματος ή εθνικότητας.