Η βάση της Τράπεζας Αίματος θα είναι το Ιπποκράτειο, ενώ αιμοδοσίες θα μπορούν να γίνονται και στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Άγιος Παύλος. Για τον σκοπό, αυτό θα πραγματοποιηθεί Εβδομάδα Αιμοδοσίας από την Κυριακή 7/2/2016 έως Κυριακή 14/2/2016. Οι ώρες αιμοδοσίας θα είναι τις καθημερινές 8.30-14.00 και 17.00-19.00 και τα Σαββατοκύριακα 9.00-12.00.

«Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ανάγκες μας σε φιάλες αίματος είναι μεγάλες, λόγω των πρωτοπαθών αιτιών που μας οδήγησαν στη νεφρική ανεπάρκεια και των συνοδών επιπλοκών αυτής, όπως και οι μεταμοσχεύσεις. Ένας νεφροπαθής έχει περισσότερες πιθανότητες να υποβληθεί σε μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις και να χρειαστεί αίμα. Η ζήτηση είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί πάντα. Οι νεφροπαθείς, λόγω της πάθησής τους, δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν. Επομένως, για να λειτουργήσει η Τράπεζα Αίματος και για να υπάρξει επάρκεια αίματος, θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων, συγγενών και φίλων. Οι φιάλες αίματος, που θα μαζευτούν στην Τράπεζα, θα ανήκουν σε όλους μας. Η αιμοδοσία είναι ένα ανθρώπινο δώρο προς τον συνάνθρωπό μας και κοστίζει μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να αιμοδοτήσετε» ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τους Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης διοργανώνει την προσεχή Κυριακή (24 Ιανουαρίου), στις 10.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γυναίκες και Νεφροπάθεια». Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα υπάρχει ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς γυναίκες, καθώς για τα προγράμματα άσκησης που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.