Ένα διαδραστικό infographic μαρτυρά ποιος θα είναι ο κύριος λόγος, που θα εγκαταλείψουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, όταν έρθει εκείνη η ώρα... Καρκίνος, αναπνευστικό, μολύνσεις ή άλλη αιτία αποκαλύπτεται, με βάση παράγοντες, όπως το φύλο και η εθνικότητα.

Το... μακάβριο τεστ δημιουργήθηκε, με βάση τα στοιχεία από τα Αμερικανικά CDC (Centers for Disease Control and Prevention), τα οποία αφορούν σε πιστοποιητικά θανάτων, που συνέβησαν τη χρονική περίοδο μεταξύ 1999-2014. Ο ειδικός σε θέματα στατιστικής Nathan Yau σχεδίασε την πρωτότυπη - αν μη τι άλλο - εφαρμογή.

Το τεστ λειτουργεί ως εξής: Επιλέγετε κάποιες λεπτομέρειες, όπως ηλικία, φύλο και εθνικότητα. Το τεστ αρχίζει να επεξεργάζεται τα δεδομένα και δείχνει, τελικά, πώς, η ηλικία στην οποία είστε σήμερα, μπορεί να επηρεάσει διάφορες παραμέτρους, που πιθανόν να προκαλέσουν τον θάνατό σας σε διάφορες ηλικιακές φάσεις. Οπότε, ένα μωρό που γεννήθηκε σήμερα, μπορεί να πεθάνει στα πρώτα χρόνια της ζωής του από κάποια πάθηση, που έχει εκ γενετής, ενώ ένας 30χρονος άνδρας μπορεί να πεθάνει στα 80 του από προβλήματα στο κυκλοφορικό ή από καρκίνο.

Για να κάνετε το τεστ, πατήστε ΕΔΩ