Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, πραγματοποιούν σήμερα στις 4.30 το απόγευμα οι γιατροί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το ΠΑΜΕ και ο Σωματείο Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" για το ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια, μετά τη συγκέντρωση, συνεδριάζουν σε έκτακτη Ολομέλεια, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ύστερα από πρόσκληση του ΠΙΣ, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους και σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς και τις οργανώσεις των λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών που πλήττονται από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονικη, οι επιστημονικοί φορείς της πόλης οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 49) στις 7 το απόγευμα. Συμμετοχή στην συγκέντρωση, έχουν δηλώσει ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχα στην Αθήνα, στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές για συνάντηση εργασίας για το Ασφαλιστικό.