Προσωπικό ασφαλείας θα αναλάβει σήμερα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά στο σύστημα υγείας, από τις 11 π.μ. - 3 μ.μ.  λόγω της συμμετοχής όλων των γιατρών της χώρας στην τετράωρη στάση εργασίας που έχουν αποφασίσει οι γιατροίνοσοκομειακοί και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύσσωμος ο ιατρικός κλάδος, συντάσσεται με τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς νομικών και μηχανικών, αλλά και άλλων κλάδων ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι διεκδικούν απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.

Ο Π.Ι.Σ. καλεί όλους τους ιατρούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό που αποδομεί το κοινωνικό κράτος και καταστρέφει κάθε ελεύθερο επαγγελματία. 

Ιατρικοί Σύλλογοι
Σύμπλευση με τον ΠΙΣ έχει αποφασίσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, ο οποίος με σύνθημα "κάτω τα χέρια απ΄το ασφαλιστικό", έχει ανακοινώσει πως "δεν πρέπει να λείψει κανείς".
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ο οποίος καλύπτει όλους τους γιατρούς μέλη του για την απουσία τους από το πρωινό ωράριο εργασίας και σε συνεργασία με τους λοιπούς επιστημονικούς φορείς έχουν οργανώσει την αναχώρηση τριών λεωφορείων από την Πάτρα για την συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Νοσοκομειακοί γιατροί
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην 4ωρη  στάση εργασίας των γιατρών όλης της χώρας που εργάζονται στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ο ΠΙΣ και όλοι οι επιστημονικοί φορείς την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας για το ασφαλιστικό.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλύπτονται και από την συμμετοχή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το νέο ασφαλιστικό, καλώντας τα μέλη της και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στην κινητοποίηση που αποφάσισε ο ΙΣΑ με συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 το μεσημέρι και πορεία προς τη Βουλή.

ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ
Αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) θα συμμετέχει στην 4ωρη πανελλαδική  στάση εργασίας, την Πέμπτη 21/1/2016 στις 11π.μ.-3μ.μ., και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι Επιστημονικοί Φορείς την Πέμπτη 21/1/2016 και ώρα 11π.μ. στα Προπύλαια, καθώς "το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, πλήττει τη βιωσιμότητα των Ταμείων και οδηγεί στην ανεπανόρθωτη καταστροφή της Κοινωνικής Ασφάλισης". 
Κλειστά θα βρουν τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρεία οι ασθενείς σε ολόκληρη τη χώρα, αφού ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ανήγγηλε ενεργό συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία, προειδοποιώντας ότι τις ώρες της κινητοποίησης (11 π.μ. - 3 μ.μ.) θα καλυφθούν μόνο επείγοντα περιστατικά.

Γιατροί - ελεύθεροι επαγγελματίες
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής με 24ωρη αποχή των μελών της από τα καθήκοντά τους. Στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνεται πως "οι γιατροί δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση τη ληστρική υφαρπαγή οποιουδήποτε ύψους εισφορών με ανταπόδοση μετά από 40 χρόνια,  ποσού μικρότερου  από το μισό  των δοθέντων εισφορών, σε σύνταξη. Δεν είναι μόνο η αντισυνταγματικότητα των διαφαινομένων σκέψεων, δεν είναι μόνο ο ληστρικός τρόπος  αντιμετώπισης από μια «Αριστερή Κυβέρνηση» , είναι και η απαξίωση του λειτουργήματος.
Συμμετοχή στην κινητοποίηση ανακοίνωσε και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος για "να μπει τέλος, στα σχέδια της κυβέρνησης" για τον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών.