Ξεκίνησαν στον ΕΟΦ οι διαδικασίες της ανατιμολόγησης Ιανουαρίου για το σύνολο των φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα.

Το σήμα έδωσε ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει πως "ο κατάλογος με τα φαρμακευτικά προϊόντα  που θα ανατιμολογηθούν, θα αναρτηθεί στη Διαδικτυακή πύλη του ΕΟΦ εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου οι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας να υποβάλλουν τις τυχόν παρατηρήσεις τους που θα αφορούν σε προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων". 

Στο μεταξύ δόθηκε παράταση μέχρι αύριο για την υποβολή στοιχείων στον Οργανισμό για την υποβολή παρατηρήσεων από τις φαρμακευτικές, σχετικά με τα φάρμακα που παρουσιάζουν πωλήσεις την τελευταία τριετία και διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας (sunset clause). (Σχετικό δημοσίευμα Healthmag, εδώ).

Η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει πως "Σε συνέχεια της υπ αριθμ.89820/17-12-2016 Εγκυκλίου  σχετικά με την «Εφαρμογή της Διάταξης SUNSET CLAUSE για φάρμακα ανθρώπινης χρήσης», ο ΕΟΦ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι παρατείνεται για μία εβδομάδα ο χρόνος υποβολής των σχετικών γνωστοποιήσεων των κατόχων άδειας κυκλοφορίας, ήτοι μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2016".

Σε ότι αφορά την επικείμενη ανακοστολόγηση, η ημερομηνία συναλλαγματικής ισοτιμίας που θα χρησιμοποιηθεί, με βάση την ισχύουσα αγορανομική διάταξη, είναι αυτή της 4ης Ιανουαρίου 2016.

Για την υποβολή στοιχείων-φύλλων έρευνας ώστε να ξεκινήσει ο υπολογισμός των τιμών, ο ΕΟΦ σημείωσε πως θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.