Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιανουαρίου, 9.00 με 20.00, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2), με θέμα: «Πλήρης προληπτικός έλεγχος από την παιδική έως και την τρίτη ηλικία».

Στο χώρο του Μουσείου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία, με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, όπου θα διενεργούνται οφθαλμολογικές εξετάσεις από γιατρούς του Κολλεγίου, προς όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς καμία απολύτως χρέωση.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διημέρου θα γίνονται:

  1. Προληπτικός Διαθλαστικός έλεγχος για διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, αστιγματισμός, υπερμετρωπία, στραβισμός, διαβήτης).
  2. Προληπτικός έλεγχος για καταρράκτη.
  3. Τοπογραφική απεικόνιση κερατοειδούς για έλεγχο Κερατόκωνου.
  4. Διάγνωση γλαυκώματος με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα (OCT-HRT).
  5. Έλεγχος με οπτική τομογραφία της Ωχράς Κηλίδας για ηλικιακή εκφύλιση,  διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και υαλοειδοωχρική έλξη.
  6. Ανοιχτή συζήτηση των χειρουργών- οφθαλμιάτρων του Ελληνικού Κολλεγίου με το κοινό, την Πέμπτη 28/1 από 17.00 έως 20.00.

Με δεδομένο ότι μόνο το 40% του γενικού πληθυσμού έχει τέλεια όραση, ο συχνός έλεγχος και η πρώιμη διάγνωση των σοβαρών αυτών οφθαλμικών παθήσεων, αποτελεί το μοναδικό όπλο προστασίας από τη σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια της όρασης.