Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας, μια απαιτητική επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για μια δύσκολη τεχνική, που αφορά στην ενίσχυση της αιμάτωσης του εγκεφάλου, ένα ενδοκρανιακό bypass, με άλλα λόγια. Η επέμβαση μπορεί να βοηθήσει περιστατικά, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ανεγχείρητα και δίνει ελπίδες σε ασθενείς με ανευρύσματα και όγκους. Η εν λόγω τεχνική εφαρμόζεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, αλλά είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τον νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη, που έγινε σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας μας.

Ο κ. Μπαϊραμίδης από το 2011, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων, που άνοιξαν νέους ορίζοντες. «Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κύριος Μπαϊραμίδης, συμπληρώνοντας ότι, από την πρώτη στιγμή, έχει στο πλευρό του την διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και για την οργάνωση των χειρουργείων.

Στην συγκεκριμένη επέμβαση, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου, το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου 60χρονου ασθενούς και εφαρμόστηκε η μέθοδος bypass εγκεφάλου, ώστε να ενισχυθεί η αιμάτωση. Η σπουδαιότητα της δυνατότητας πραγματοποίησης τέτοιων επεμβάσεων στη Λέσβο, δεν περιορίζεται μόνο στο επιστημονικό επίπεδο αλλά και στο κοινωνικό, αφού η πρόσβαση αδύναμων οικονομικά πολιτών σε ιδιωτικά νοσοκομεία είναι απαγορευτική. Έτσι οι ασθενείς δεν ταλαιπωρούνται.

Ικανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του, ο νευροχειρουργός του Βοστάνειου Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης τόνισε ότι: «Χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ο τόπος τούτος».